Clarkson Jeremy - The world according to Clarkson

Photobucket

Ovdje prvo treba reći da je Jeremy Clarkson jedan umišljen i tvrdoglav tip koji vodi TV emisiju Top gear o autima, motorima, i svim onim stvarima koje zanuimaju i kupuju oni bogati testosteronom.

Za razliku od većine drugih emisija tog tipa u kojima voditelji umiru od sreće što to rade i bez kičme se ulizuju sponzorima koji su im dopustili da njihov auto pokažu u svojoj emisiji i čak se pomalo u njemu i provozaju - Clarkson je stvori emisiju u kojoj se ne libi reći da je neki auto čisto sranje, da ga treba zapaliti ili da je potpuno papanski biti viđen u njemu.

Radi se dakle o tipu koji ima stav i koji ga je spreman tvrdoglavo braniti čak i ako taj stav nije politički koretktan ili naročito popularan.

U ovoj knjizi (a to je zbirka njegovih kolumni) - Clarkson se obračunava sa svime što mu padne na pamet. Od pravila o sigurnosti na radu i sigurnosti na cestama do Eura, elekrtričnih utičnica, Space shuttlea i odgoja djece.

Kad se naviknete na stil (ako to uspijete progutati) i kad skužite da je on spreman i priznati svoje zablude s vremena na vrijeme - naći ćete se kako dovršavate jednu kolumnu i odmah počinjete drugu,a kad dođete do kraja knjige - bit će vam žao što je kraj ...

No comments: